Αν έχετε διαβήτη τύπου 2, είναι πιθανό να παρουσιάσετε ξηρότητα, φαγούρα στο δέρμα και κακή επούλωση πληγών. Σύμφωνα με μελέτες το 1/3 των διαβητικών παρουσιάζουν διαταραχές στο δέρμα τους.

Επίσης, ακόμα και για τα άτομα που δεν έχουν διαγνωστεί με διαβήτη, ένα πρόβλημα του δέρματος, θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο σημάδι εκδήλωσης της νόσου.

Στον διαβήτη τύπου 2 το υψηλό σάκχαρο του αίματος και η υπερβολική διούρηση μπορούν να οδηγήσουν σε αφυδάτωση και κατά συνέπεια ξηρότητα του δέρματος. Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα επηρεάζουν τα αιμοφόρα αγγεία και μπορεί να προκαλέσουν κακή κυκλοφορία του αίματος, κάτι που σημαίνει πως οι πληγές δεν έχουν τη σωστή αιματική ροή με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν σωστά οι επουλωτικοί μηχανισμοί. Σαν αποτέλεσμα αυτής της διεργασίας έχουμε την ανάπτυξη βακτηριακών μολύνσεων που χρήζουν άμεσης Ιατρικής αντιμετώπισης.

Χρήσιμες Συμβουλές για την προστασία του Δέρματος

Προστατέψτε επαρκώς το δέρμα σας. Η χρήση αντηλιακής προστασίας , όλες τις εποχές του χρόνου, προστατεύει το δέρμα από τη φωτογήρανση. Ο χειμωνιάτικος ήλιος  και η υπερβολική έκθεση σε αυτόν, είναι εξίσου βλαβερός με το ήλιο του καλοκαιριού.

Ενυδατώστε το δέρμα σας. Επιλέξτε ένα προϊόν αρκετά πλούσιο σε ενυδατική και καταπραϋντική δράση, για να αποτρέψει την απολέπιση και το δυσάρεστο αίσθημα κνησμού.  Αποφεύγετε προϊόντα που περιέχουν αρώματα, parabens, και χρωστικές ουσίες τεχνητού μαυρίσματος, όπως επίσης και σιλικόνες.

 

Καθημερινή Φροντίδα.  Οι καθημερινές εργασίες  μέσα ή έξω από το σπίτι κρύβουν κινδύνους για το ευαίσθητο διαβητικό δέρμα. Πάντα να λαμβάνετε όλα τα μέσα προστασίας (καπέλο, γάντια για τις απαραίτητες εργασίες, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον spf 30).

Πάντα να ελέγχετε το δέρμα σας για τυχόν αμυχές, εκδορές, κοψίματα και να το φροντίζετε ανάλογα σύμφωνα με την καθοδήγηση των εξειδικευμένων επαγγελματιών υγείας.

Ο σωστός έλεγχος των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα είναι ο πιο σωστός τρόπος αντιμετώπισης μελλοντικών επιπλοκών.

 

 

Copyright © 2018 dmelliti.com

Designed and Developed By Happyonline